MARIA PONS CALVET_UN MINUT DE SILENCI_01

Un minut de silenci

És una instal·lació sobre les rotondes a la N340 al seu pas per les Terres de l’Ebre per a l’exposició La 340 de Guillermo Barberà.

OBJECTE

Un minut de silenci és una rotonda en forma de porta ciris on els ciris serveixen de suport per a la frase «un minut de silenci per tots aquells que no saben que moriran a la N340»

MARIA PONS CALVET_UN MINUT DE SILENCI_03MARIA PONS CALVET_UN MINUT DE SILENCI_02MARIA PONS CALVET_UN MINUT DE SILENCI_01

La incorporació d’11 rotondes, prevista pel Ministeri de Foment, com a mesura a l’alta sinistralitat en el tram de la via N340 al seu pas per les Terres de l’Ebre, ha estat el motiu de les accions ciutadanes encapçalades pel moviment veïnal Per una AP-7 gratuïta ja! que en l’actualitat acumula més de 10 mesos de lluita amb 58 talls a la via.

Amb aquesta mesura, la rotonda ha esdevingut un element de controvèrsia i, en ella, s’apleguen totes les dificultats del territori per trobar l’equilibri adequat a les diferents realitats.

El passat diumenge 24 de juliol de 2016 durant el cinquanta-quatrè tall a la carretera N340, el portaveu del moviment veïnal Per una AP-7 gratuïta ja! Llorenç Navarro va demanar: Un minut de silenci per tots aquells que no saben que moriran a la N340. 

Amb aquesta acció el moviment veïnal no tan sols consciencia als usuaris de la via, tot creant l’estat d’alerta necessari per sostreure’s  dels seus perills, sinó també als responsables polítics, doncs l’alta sinistralitat de la via es deu a la funesta combinació d’errades humanes i a una infraestructura totalment deficient. 

Un minut de silenci és una instal·lació artística per contribuir al treball d’aquest moviment veïnal fent-lo visible més enllà dels espais de reivindicació habituals.

AGRAÏMENTS

Xavier Elias, Maite Subirats, Ximo Alemany, Carme Pons, Núria de Santiago, Antonio Pons, Daniel Sáez, l’equip del Museu de les Terres de l’Ebre i molt especialment a Guillermo Barberà, el moviment Per una AP7 gratuïta ja! i Llorenç Navarro.

PRESENTACIÓ

Museu de les Terres de l’Ebre

C/ Gran capità, 34. Amposta.

Del 5.8.2016 al 18.91.2016