Maria Pons Calvet_Accions_5 monòlegs a dos veus + 1 monòleg mut

Relat de belles coses falses, una acció

El 15 d’octubre, durant l’acte d’inauguració de l’exposició Relat de Belles coses falses, vam realitzar l’acció 5 monòlegs a dos veus + 1 monòleg mut.

Maria Pons Calvet_Accions_5 monòlegs a dos veus + 1 monòleg mutMaria Pons Calvet_Accions_5 monòlegs a dos veus + 1 monòleg mutMaria Pons Calvet_Accions_5 monòlegs a dos veus + 1 monòleg mutMaria Pons Calvet_Accions_5 monòlegs a dos veus + 1 monòleg mutMaria Pons Calvet_Accions_5 monòlegs a dos veus + 1 monòleg mutMaria Pons Calvet_Accions_5 monòlegs a dos veus + 1 monòleg mutMaria Pons Calvet_Accions_5 monòlegs a dos veus + 1 monòleg mutMaria Pons Calvet_Accions_5 monòlegs a dos veus + 1 monòleg mut

 Aquesta acció, creada per a l’ocasió,  es va dur a terme a la terrassa del Centre d’Art Santa Mònica quan el públic convidat a la inauguració n’ocupava l’espai.

L’acció que es desenvolupà a l’espai que ocupa la instal·lació  5 paisatges + 1 espaiparteix de la mateixa hipòtesis de treball Tota mirada subjectiva sobre un espai és un paisatge,  i consistí en la lectura d’un monòleg  al peu de cada una de les banderoles .

Els monòlegs de cada una de les banderoles de color versen sobre un dels temes de l’exposició: Paisatge 1,La pell. Paisatge 2, Regions espantoses. Paisatge 3, El jardí. Paisatge 4, Terres promeses. Paisatge 5, Verdolatria.

Un personatge, creat a partir de dos cossos i caracteritzat amb dues bates de conserge amb el rètol de l’exposició a la part del darrera , donà veu a aquests monòlegs que recita com si es tractés d’un discurs de cara a la Rambla, però  finalment, al arribar a la banderola transparent, emmudeix després de llegir el títol de l’exposició.

Aquesta acció és una creació de Daniel Sáez i Maria Pons, escrita i interpretada per ells mateixos.

 

Aquí pots accedir als texts de l’acció.