Maria Pons Calvet_Projectes personals_Quan tu eres petita i jo era gran

Quan tu eres petita i jo era gran, Presentació a Sirga

El 14 de juliol, el Festival d’Acció Poètica Bouesia va participar a la primera edició del Sirga Festial, músiques de recerca i patrimoni de Flix sota el lema Flixis Fluxus Via Bovis.

Maria Pons Calvet_Projectes Personals_Quan tu eres petita i jo era gran_Sirga Festival, FlixMaria Pons Calvet_Projectes Personals_Quan tu eres petita i jo era gran_Sirga Festival, FlixMaria Pons Calvet_Projectes Personals_Quan tu eres petita i jo era gran_Sirga Festival, FlixMaria Pons Calvet_Projectes Personals_Quan tu eres petita i jo era gran_Sirga Festival, Flix

Quan tu eres petita i jo era gran es va presentar a les 23h al carrer De baix, carrer on vaig viure fins als 9 anys.

La meva familia va ser una de les moltes que va anar a Flix per raons de feina i quan la feina es va acabar va haver de marxar.

El carrer de Baix és un carrer sense sortida. A un costat hi ha quatre cases mal comptades amb un pas en pendent cap al riu que, encara ara, resta sense urbanitzar i a l’altre, un gran mur de pedra amb una escala de pendent suau que comunica amb el carrer de dalt i que s’obre al poble.

De bon començament, quan aquesta acció no era més que un somni de projecte, la visualitzava en aquest carrer, fer-ho m’ajudava.

De manera que, tant les característiques formals del carrer com tot allò que m’evoca han estat determinats en el procés de gestació d’aquesta acció.

Quan tu eres petita i jo era gran parteix d’un curiós «concepte evolutiu» que no fa gaire em va plantejar la Iona. Sortíem de l’escola i, sense més ni menys, em deixa anar: mama, quan tu eres petita jo era gran?

Jo feia temps que pensava en fer un treball on es parlés de la maternitat i va ser amb aquesta inocent pregunta que va néixer Quan tu eres petita i jo era gran.

El dia 14, tot just acabàvem d’arribar a Flix, vam trobar a Daniel Rey, que viu a la casa on vivien els seus pares quan nosaltres érem petits i que és la casa que tanca el carrer per un dels extrems.

El Daniel Rey va ser el primer de molts retrobaments.

A tots els que vàreu venir i, molt especialment a Daniel Rey i Núria Gavaldà que ens van obrir les portes de casa seva, a Joan Bagés que va acollir el projecte i el va incloure a la programació del Sirga Festival i a Miquel Àngel Marín, pel seu suport incondicional, el nostre agraïment.

 

Vídeo promocional de la presentació de Quan tu eres petita i jo era granSirga Festival, Flix. Per Asbel Esteve.