Maria Pons Calvet_QuanTuEresPetitaIJoEraGran_Bouesia, Amposta

Quan tu eres petita i jo era gran

Quan tu eres petita i jo era gran és una acció poètica.

Maria Pons Calvet_Projectes personals_Quan tu eres petita i jo era granMaria Pons Calvet_Projectes Personals_Quan tu eres petita i jo era gran_Sirga Festival, FlixMaria Pons Calvet_Projectes Personals_Quan tu eres petita i jo era gran_Sirga Festival, FlixMaria Pons Calvet_QuanTuEresPetitaIJoEraGran_Bouesia, AmpostaMaria Pons Calvet_Projectes personals_Quan tu eres petita i jo era granMaria Pons Calvet_QuanTuEresPetitaIJoEraGran_Bouesia, AmpostaMaria Pons Calvet_Projectes personals_Quan tu eres petita i jo era gran

OBJECTE

Parla del fet de ser petita i fer-se gran i de ser mare i d’escoltar la filla com si fos gran i tu, novament, petita.

ACCIÓ

L’acció es desenvolupa en un espai nocturn, un interior o exterior totalment fosc. Durant la primera part una dona amb sabates de taló blanc i un micro a la mà que s’il·lumina com a reacció al volum de la seva veu camina alhora que narra un conte. Pel camí es troba amb una nena petita, vestida exactament igual que ella però amb unes ales blanques. La dona segueix caminant i narrant però la nena l’estira del vestit cap enrere alhora que un home l’estira cap endavant amb el cable del micro. Durant el recorregut la dona trenca uns ous lluminosos que hi ha a terra. Quan la dona i la nena arriben a l’home s’ha acabat el conte, aleshores l’home i la nena canten una cançó de bressol. En acabar, comença la segona part. La dona carrega a  la nena a la seva esquena i així, una al damunt de l’altra, tornen per on han vingut, ara enmig de la foscor absoluta. La dona camina alhora que narra un altre conte i de tant en tant treu un globus blanc que s’il·lumina i infla fins que la nena el fa esclatar. La dona i la nena deambulen per l’espai fins que veuen la llum del micro que s’acciona amb la veu de l’home quan aquest comença a cantar la segona cançó. Aleshores, dona i nena van cap a la llum i s’uneixen al cant de l’home.

EQUIP

Creació

Maria Pons Calvet

Espai, il·luminació i vestuari

Maria Pons Calvet

Text

Maria Pons Calvet

Música i cançons

Daniel Sáez

Interpretació

Maria Pons, Daniel Sáez i Iona Pons

Notació a la interpretació

Beatriz Lieve i Tiffany Guarch

Vídeo

Asbel Estebe

 

ESTRENA I PRESENTACIÓ

Es va estrenar el passat 12 de juliol en el marc de la desena edició de Bouesia, Festival d’Acció Poètica, 2014.

El 14 de juliol, es va presentar a la primera edició del Sirga Festival, músiques de recerca i patrimoni.

DURADA

20′

AGRAÏMENTS

Famila Pons Calvet, Victor Bonet, Silvia Irigoyen, Roser Royo, Jordi Marsal, Joan Cabanes, Paco Caballé, Daniel Rey, Núria Gavaldà, Joan Bagés i Miquel Àngel Marin.

 

ESPECTACLE EN GIRA

Per informar-te sobre com contractar l’espectacle contacta amb nosaltres.

 

Aquí pots escoltar les CANÇONS

Aquí pots descarregar el DOSSIER