Maria Pons Calvet_QuanTuEresPetitaIJoEraGran_Bouesia, Amposta

Quan tu eres petita i jo era gran al fossat d’Amposta

El passat dissabte 20 de setembre vam presentar, per primera vegada, la versió íntegra de Quan tu eres petita i jo era gran.

Maria Pons Calvet_QuanTuEresPetitaIJoEraGran_Bouesia, AmpostaMaria Pons Calvet_QuanTuEresPetitaIJoEraGran_Bouesia, AmpostaMaria Pons Calvet_QuanTuEresPetitaIJoEraGran_Bouesia, AmpostaMaria Pons Calvet_QuanTuEresPetitaIJoEraGran_Bouesia, Amposta

En aquesta ocasió, en motiu de l’acte de cloenda de Bouesia, festival d’acció poètica, que es va celebrar a Amposta.

La versió íntegra de Quan tu eres petita i jo era gran es completa amb el viatge de la dona i la nena al poble de les nenes perdudes.

Aquest viatge és un recorregut nocturn per un bosc totalment fosc, durant una nit sense lluna.

Dona i nena caminen per un bosc inexistent, de tan fosc, que finalment es fa present amb la llum d’un fanal que duu un tudó.

Viatge al poble de les nenes perdudes, és el títol d’un conte de la Mercè Rodoreda, extret del llibre Viatges i flors, a partir del qual hem treballat la segona part d’aquesta acció.

Aquesta part segueix la primera, on s’explica el naixement surreal de la nena (la colometa) presentada a Bouesia, Deltebre i Sirga, Flix el 12 i 14 de juliol respectivament.

Tant la primera part com la segona s’acompanyen de la música i les cançons de Daniel Sáez, que ell mateix interpreta en directe.

A Amposta vam localitzar aquesta acció al fossat del castell.

Del castell d’Amposta només es conserven, les bases de dues torres, part del Quarter central, la muralla que dona al riu i el fossat, un canal excavat que encerclava el castell per la zona de terra i que naixia del riu per un costat i moria novament al riu per l’altre.

El fossat del castell dibuixa un recorregut que per les seves característiques formals s’adequava perfectament a les necessitats de l’acció de Quan tu eres petita i jo era gran.

A més, al tractar-se d’un recorregut  per sota del nivell del terra, amb murs irregulars a tots dos costats, s’accentua el caràcter primigèni de l’acció.

 El públic, com va sent habitual, es va situar a ambdós costats del recorregut però en aquest cas va poder escollir: situar-se amb nosaltres, a dintre del fossat, o a les passarel·les que el ressegueixen per la part alta.

El públic del fossat, en especial els infants, que no gaudien d’una visió global de l’espai, va seguir l’acció amb nosaltres, encerclant l’espai d’acció a cada una de les parades.

El públic aplegat fou nombrós i divers, ja que al públic de Bouesia s’hi va unir el de Festicam (la primera edició de la Festa de Teatre i Circ d’Amposta, organitzada per Etca), familiars, amics i veïns de la zona.