Presentació del vídeo Nits

Nits és una cançó inclosa al cançoner Vist des del Fangar. A Vist des del Fangar presento un imaginari propi creat a partir de fets i personatges del Delta de l’Ebre. Nits és un passatge d’aquest imaginari.

El vídeo de Nits, succeeix en un safareig. Un safareig que és una lluna. On un home i una dona fan la nit sota la mirada burleta del geni de la nit.

I el geni de la nit va dir:
“Per un moment em ve de gust trencar la dèria d’aquest parell que els hi don per d’emblanquir-ho tot, dia rere dia. Perdeu la por a les taques i a l’olor de suor, que ara us emmetzinaré de la meva naturalesa, que és la Nit!
Des de dalt faig girar la magrana del temps, ara a la dreta ara a l’esquerre.
Jo taco i mano.
La nit és creixent al safareig quan encara no s’ha eixut el dia.
Guaiteu, el cantant se’n va ‘nar al Delta per festejar amb l’imaginari del Fangar que jo mateix vaig pastar; el clarinetista és un poeta-músic i recitador d’un cant espiritual; el pianista toca tants pals musicals com remades li calguin per ‘nar una altra riba, a l’alta riba!; i qui els embolcalla, a tots tres, és una escenògrafa que amb quatre canyes encén estels de fil coure per a què, a les fosques, vegin tot el que no els diuen.
I com mano, au!, baixo el teló.”

Per a més informació.