Maria Pons Calvet i Daniel Sáez_Biblioacció_Mans de guix_Dia de la poesia, Amposta 2015

Mans de guix

Mans de guix és una acció poètica a partir de l’obra Raül i Rosa d’Albert Guiu. 

Maria Pons Calvet i Daniel Sáez_Servei a Biblioteques_Biblioaccions_Mans de guixMaria Pons Calvet i Daniel Sáez_Biblioacció_Mans de guix_Dia de la poesia, Amposta 2015Maria Pons Calvet i Daniel Sáez_Biblioacció_Mans de guix_Dia de la poesia, Amposta 2015Maria Pons Calvet i Daniel Sáez_Biblioacció_Mans de guix_Dia de la poesia, Amposta 2015Maria Pons Calvet i Daniel Sáez_Biblioacció_Mans de guix_Dia de la poesia, Amposta 2015Maria Pons Calvet i Daniel Sáez_Biblioacció_Mans de guix_Dia de la poesia, Amposta 2015Maria Pons Calvet i Daniel Sáez_Biblioacció_Mans de guix_Dia de la poesia, Amposta 2015Maria Pons Calvet i Daniel Sáez_Biblioacció_Mans de guix_Dia de la poesia, Amposta 2015Maria Pons Calvet i Daniel Sáez_Biblioacció_Mans de guix_Dia de la poesia, Amposta 2015

OBJECTE

Mans de guix, és una acció poètica on es parla d’amor i discapacitat a partir de dos parelles de personatges: La d’uns infermers i la d’uns discapacitats mentals; Raül i Rosa.

Daniel Sáez: infermer i Raül.
Maria Pons: infermera i Rosa.

Les mans de guix són el leitmotiv d’aquesta acció.  Unes mans de guix que incapaciten a qui les duu amb una incapacitat que no és mental sinó emocional.

ACCIÓ

L’acció comença amb l’entrada d’una parella d’infermers amb mans de guix on duen una caixa de cartró. 

Després defer una volta per l’espai, deixen les caixes de cartró a sobre d’una taula que hi ha al centre i desapareixen de l’escena.

Poc després entra Rosa a sobre d’una carretó conduït per Raül.

Després de fer una volta per l’espai amb el carretó van fins al centre de l’espai on hi ha la taula amb les caixes que han deixat els infermers.

Rosa, amb l’ajuda de Raül, s’asseu a una de les dues cadires de rodes que hi ha als dos extrems de la taula i després, Raül, s’asseu a l’altra.

Tot seguit, des d’uns d’altaveus, s’escolten els poemes d’Albert Guiu, un diàleg a dos veus que, a escena, Raül i Rosa tradueixen a un llenguatge de mans de guix inventat per a l’ocasió.

L’acció acaba quan Raül i Rosa es treuen les bates d’infermers que duen a l’inrevés i surten de l’espai, novament, amb la Rosa a sobre del carretó conduït per Raül, mentre sona la cançó de Toti Soler Em dius que el nostre amor.

EQUIP

Creació

Daniel Sáez i Maria Pons Calvet

Espai sonor

Daniel Sáez

Espai, il·luminació i vestuari

Maria Pons Calvet .

Acció

Infermer/ Raül: Daniel Sáez

Infermera/ Rosa: Maria Pons

Vídeo

Films nómades

Adrian Lazarean

Fotografíes

J. Luis López Ocaña

Tècnic de llums i so

Jaume Moya

Aquí podeu descarregar el DOSSIER DE TREBALL

PRESENTACIÓ

Biblioteca Sebastià Juan Arbó, Amposta.

Dia Mundial de la poesia, 2015. 

AGRAÏMENTS

Biblioteca Sebastià Juan Arbó

Joana Serret

Carlos Serrano

Jaume Moya

Santi Valldepérez

Familia Pons Calvet.