Hola!

Maria Pons Calvet, Amposta 1975.

Títol Superior en Art dramàtic per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Barcelona, l’Institut del Teatre. Barcelona, 2007.

Premi a Millor Projecte de Teatre Visual 2009, per l’Institut del Teatre amb el projecte Alades paraules.

Postgrau en Teatre i educació per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de Barcelona, L’Institut del Teatre. Vic, 2018.

 

Actualment, la meva activitat professional es troba entre la docència (dibuix artístic i pintura) i la creació artística (accions i instal·lacions).

De la docència m’interessa especialment, la sensibilització artística vers les diferents manifestacions i corrents artístics, especialment l’art contemporani, i el procés de creació, ja sigui individual o col·lectiu, tot fent de la pràctica artística una eina per a la millora personal i social.

  • Actualment imparteixo els monogràfics de Projecte de creació pictòrica i dibuix a l’EADR i l’Escola d’art de Tortosa i el mòdul de Dibuix artístic del CFGS de Modelisme i matriceria ceràmica.
  • Amb el Postgrau en Teatre i educació vaig elaborar un projecte per al Desenvolupament de l’àrea visual i plàstica a les escoles de primària que vaig poder posar en pràctica durant els cursos 2016-17, 2017-18 i el primer trimestre del curs 2018-19 a les Escoles de la Zona Rural Montsià (veure annex 1) i Això no és un simulacre, un projecte per a la creació col·lectiva d’accions artístiques amb grups d’adolescents i joves amb diferents problemàtiques socials que vaig poder dur a terme gràcies al suport de LO PATI, Centre d’art de les Terres de l’Ebre i els centres educatius i socials  que varen participar (veure annex 2) durant els curs 2018-19.

En l’àmbit de la creació, la meva obra està cada cop més estretament relacionada amb l’entorn rural, els materials naturals o reciclats i els bestiaris festius (reals o inventats) que m’agrada materialitzar en forma de figures, màscares, pròtesis i artefactes, que prenen vida per mitjà d’una performance, sovint participativa, i que documento per mitjà del dibuix i la pintura. M’interessa tot allò relacionat amb l’imaginari col·lectiu arcaic que, per mitjà de l’art contemporani, connecta l’ésser humà del SXXI amb els ancestres, la natura, la vida i els seus misteris.

  • Instal·lacions; Agnus Lupus, Mon Amour (Festival Strobe) i Alades paraules (Convent de Sant Agustí), Després de l’especulació (Institut del Teatre) i Un minut de silenci (Museu de les Terres de l’Ebre) entre altres.
  • Performances; Quan tu eres petita i jo era gran (Festival Sirga i Bouesia), Timoxena (Psicogeografia d’un festival, Lo Pati), Cinc monòlegs a dos veus més un monòleg mut (Arts Santa Mònica), Visitacions (Museu de Tortosa) i Càntir d’engany (Ports, Natura i Art) són algunes de les més representatives.

 

Aquí et pots baixar el CV per imprimir.

Annex 1 / Annex 2