Maria Pons Calvet_Escenografia i il·luminació_Captius

Captius, allà on els escarbats escoltaven contes

Disseny i realització de l’espai i la il·luminació  de Captius, un espectacle teatral a partir de textos de Joan Barril  de la companyia Anna Roca.

 

Maria Pons Calvet_Escenografia i il·luminació_CaptiusMaria Pons Calvet_Escenografia i il·luminació_CaptiusMaria Pons Calvet_Escenografia i il·luminació_CaptiusMaria Pons Calvet_Captius_Escenografia i il·luminacióMaria Pons Calvet_Escenografia i il·luminació_Captius

OBJECTE

L’escenografia de Captius parteix de la idea de reproduir una caixa de mag a un espai.

Es tracta d’una escenografia petita, de poc més de quatre metres d’amplada per dos de profunditat, on es crea una il·lusió d’espai per mitjà de la tècnica de la falsa perspectiva.

A dintre de l’espai no hi ha més que un cub blanc per on apareixen i desapareixen elements d’utilleria i, fins i tot, el mateixos personatges.

La il·luminació de l’espai juga amb tons de color molt saturats que ajuden a caracteritzar els diferents espais per on transcorre l’acció.

 

EQUIP

Producció

Cía Anna Roca

Text

Joan Barril

Adaptació teatral i direcció

Josep Maria Miró

Moviment

Roberto G. Alonso

Espai, il·luminació

Maria Pons Calvet

Interpretació

Anna Roca i Robert Gonzàlez

 

ESTRENA

Es va estrenar el 28 de gener de 2010. Al Teatre Principal d’Olot.

TEXT PROMOCIONAL 

Captius és un espectacle a partir de contes de l’escriptor i periodista Joan Barril (del volum 100 contes morals, que recull alguns dels contes publicats per Barril en premsa).
Aquest és un muntatge amb clara voluntat que els protagonistes siguin la narració, el poder de la imaginació i la paraula que esdevindrà en la majoria dels casos l’acció teatral. El punt de partida, no estaria massa lluny de les paraules que utilitzava el mateix Barril en un altre volum de contes «Ja ens trucarem i altres contes del diumenge per dibuixar l’essència i la força dels contes».

Text promocional de la Cía. Anna Roca.

MariaPonsCalvet_Captius_Escenografia i il·luminació_MuntatgeMariaPonsCalvet_Captius_Escenografia i il·luminació_Muntatge